Happy new year everyone!!! i saw this video on youtube and i feel that i really need to show this video to all you guys..Warnig shocking images!

The Pope John Paul ll Kissing The holy Quran

Reactions: 







Perlumbaan kehidupan Zack dan Sham masih belum berakhir. Zack bukan lagi pelumba haram seperti dulu. Kini dia seorang “Drifter” profesional.
Dalam pada itu selepas kemalangan yang di alami, Sham bukan lagi drifter kerana kakinya tempang dan berjalan dengan bantuan tongkat. Peristiwa lampau dan keadaan dirinya yang cacat menghantui diri Sham.
Dalam kekalutan ini muncul seorang wanita bername Aleeya yang juga seorang drifter profesional. Aleeya mencemburui kehebatan Zack di litar lumba.
Joe yang terlepas dari kemalangan maut masih lagi menaruh dendam keatas Zack. Wajahnya yang berparut menguatkan lagi keazamannya untuk menghapuskan Zack dan orang-orangnya.
Ery sebagai orang kanan Joe juga menaruh dendam pada Zack kerana kawan baiknya Karl dipenjarakan. Selain dari memburu Zack, Joe ingin menguasai seluruh perniagaan dadah di KL.
Inspektor Kamal mengesyaki beberapa siri kematian penjenayah dilakukan oleh Joe.
Bagaimanakah kesudahan perlumbaan pada litar kehidupan mereka kali ini?
Adakah mereka mampu mencecah garisan penamat tanpa sebarang komplikasi?
Sama-sama kita saksikan!

Reactions: 




Fuh..lama aku tak update blog nih..busy giler sebab spm , sepanjang sebulan kerja aku cuma blaja,blaja,blaja,tido,periksa,blaja,makan,blaja.....sampai hari jadi sendiri pon aku tak celebrate sebab aku ada paper ekonomi hari tu..perit siot blaja!!!!!! tapi apa2 pon aku bersyukur kepada ALLAH sebab boleh jawab paper2 spm..ALHAMDULILLAH....hah..lepas beban spm aku, skang aku nak tumpukan pada filem dan driving licence..hehe...aku kena plkn bulan 4 , so saba je lar... ramai giler member aku nak lari dari plkn, tapi bagi aku lantak je lar.....dah kena nak buat macam mana..pergi je lar...skang ni aku nak lesen kerete, komputer gempak, kamera..dah.. itu jer yang aku nak skang nih....mungkin dapat dalam bulan ni agaknya...aku nak buat short movie.

Lagi satu aku nak cakap pasal filem "santau". aku baru tengok beberapa hari lepas dengan member2..bagi aku filem ni ada unsur-unsur dan kisah-kisah yang sangat dekat dengan hidup orang Melayu iaitu bomoh,hasad dengki dan kekuatan agama...benda-benda ni semua dah lama ada dalam kalangan orang Melayu kita, cuma tak di filemkan ajer..aku rasa sebab tuh lar filem ni meletup kat pawagam. visual boleh tahan pastu sound dia ok jugak..cuma aku tak suka bila ada part-part yang kelakar sebab filem ni filem seram... contohnya , expression muka yang tengah takut yang sepatutnya jadi seram tapi jadi kelakar sebab cara pelakon tu bawak tak betul dan agak kebudak-budakan... tapi walau apa pon aku kasi 3 bintang dari 5 bintang untuk filem ni..Tu jer lar untuk pos kali ni, pergh...harap2 aku lepas ujian memandu...


Ps= perkataan 'PAWAGAM' dicipta oleh arwah tan sri P.Ramlee yang digabungkan dari 3 perkataan iaitu 1.panggung 2.wayang 3.gambar =PAWAGAM .....P.Ramlee memang genius!

Reactions: 


All i can say about this movie is.......okay larrr....It's not bad but i got confused a lot, i only understood 70% of the whole story. But the music scores are great and i saw fast cuts between shots which is good.Other than, the poster is nice and i thought that the idea of making this fantasy type of movie is a brave act from KRU studios. No offence to Mr. director Azhari zain but i think this film would be more interesting if Mr.Yusry directed it. But still, i don't blame Mr.azhari because as we filmmakers know that "No one makes bad film intentionally". I can't say much about this film because it would ruin my dad's political connect(if you know what i mean) haha.. Overall, this film is a brave step for the Malaysian film industry to enhance more film genre. It's a watchable film and i give 3 star out of 5 for this film. For 'Momok' film.....eerrr...eerr...i'll rather not talk about it..haha..


ps- I can't wait to watch "SANTAU", i heard it's good.

Reactions: 

Graphic ni aku buat guna AE



Aku nak ucapkan selamat hari raya aidil fitri dan maaf zahir batin kepada semua orang yang aku kenal dan pembaca-pembaca blog aku yang mana ada terasa sikit kalau aku tersilap tulis ke apa ke. Terima kasih kepada follower2 aku yang susah-susah subscribe blog aku ni. Tahun ni , saham duit raya aku naik giler...haha.. bagus lar, ekonomi Malaysia pon tengah pick up sekarang. Hari raya kedua aku pergi tengok filem 'GAMER', fuhhh....Gempak giler filem ni, idea yang fresh dan original walaupun ada sikit babak2 dia yang aku tak beberapa faham sikit tapi overall BEST!!Balik pada cerita hari raya tadi, aku rasa tahun ni aku takde lah bersemangat raya macam masa aku kecik2 dulu tapi apa-apa pon aku masih rasa gembira sebab aku dapat berkumpul ngan family semua. ya lar..bukan senang nak berkumpul ngan family aku nih...masing2 sibuk jer memanjang termasuklah aku..Last sekali aku nak cakap pasal hal MALAYSIA & INDONESIA, bagi aku kita tak patut gadoh-gadoh, selesaikan dengan cara yang baik dan lupakan kisah lama. Aku rasa rakyat MALAYSIA & INDONESIA pon tahu yang ni semua agenda kerajaan @MER!KA jahanam tuh yang saja cemburu tengok asia tenggara aman sentosa. Marilah kita bermaaf-maafan dalam bulan syawal ni dan lupakan sengketa lama. "KALAU KITA GADUH KITA JATUH, KALAU BERSATU KITA MAJU! Fikir2kanlah.....

Reactions: 


As a family, we always fight with our brothers and sisters. We often ask our selves ,"why do Abang always get the better stuff" or "why Mak always wins Adik". Still, we fight to get what we want but the most important thing is that we fight to understand each other better because in the end, we are still a family. No matter how much we hate our brothers or sisters, we will never let other people to harm them. As the old Malay sayings, "cubit peha kanan, peha kiri terasa". For me, the best weapon to fight among us is UNITY & TOLERANCE. It's not about what we want, but it's about what's best for us.

Happy 52nd Merdeka!

Reactions: 


Aku rasa macam baru jer raya tahun lepas dah...puasa balik. Aku buat Trial spm masa tengah puasa tau...tapi bagus jugak sebab aku boleh luangkan masa breakfast ngan lunch aku untuk baca buku. Aku tak tau lah kenapa bila time bulan ramadhan jer aku dapat feel the presence of ramadhan. Aku boleh rasa suasana istimewa bulan puasa yang lain dari bulan lain. Tahun lepas aku puasa penuh ,so aku harap tahun ni pon sama gak lah tapi tahun ni aku nak memperbanyakkan skit ibadah bulan ramadhan. Last but not list, aku harapkan ramadhan kali ini penuh makna....cehhh..macam lagu nasyid plak..hehe..Kepada semua umat islam di luar sana, "Puasa,jangan tak puasa tau..." kalau sesapa nak main mercun tuh hati-hati skit, jangan jadi macam aku sampai terbakar lengan baju 4 tahun lepas..haha...

Reactions: 

Selama 11 tahun di zaman persekolahan kita berikrar,

Maka kami, rakyat Malaysia, berikrar akan menumpukan seluruh tenaga dan usaha kami untuk mencapai cita-cita tersebut berdasarkan atas prinsip-prinsip yang berikut:

· Kepercayaan kepada Tuhan

· Kesetiaan kepada Raja dan Negara

· Keluhuran Perlembagaan

· Kedaulatan Undang-undang

· Kesopanan dan kesusilaan


Selama satu hari sahaja kita hancurkan.....

Melayu masih lupa dan lupa dan lupa........

Kenapa kita perlu menambah lagi kerosakan rumah kita yang sedang mengalami kerosakan..???
Kenapa kita memilih untuk menderhaka dan memberontak kepada pemimpin yang kita rasa zalim??? Sedangkan kita boleh berdoa pada ALLAH dan akan termakbullah doa kita jika betul kita ini dizalimi... Fikir-fikirkanlah...

Reactions: 


Aku dah malas nak tulis pasal masalah-masalah industri filem kita. Nak complain pon tak guna, lebih baik kita berdoa jer dan tingkatkan kualiti production tempatan..itu yang lebih penting. Dah lama aku perhatikan ada segelintir drama-drama,telemovie-telemovie Malaysia yang mempunyai kualiti sinematografi yang lawa dan nampak seakan-akan filem. Contohnya seperti drama kekasihku seru(tv3), gol&gincu(8tv),Ghost(8tv), Warkah Terakhir(astro citra). Telemovie pula ialah POPULAR(ASTRO RIA),100 harijadi(ria),siti tivi(ria),tuah kembali(ria) dan ada lagi tapi aku lupa tajuk dia...Telemovie2 tersebut terutamanya 'popular'(ria) mempunyai sinematografi yang lawa giler sampai membuatkan aku tertanya-tanya "kamera apa diorang pakai ni???". Aku pon apa lagi...research!!!!

Lepas research punya research kat internet, ten ten ten....!!! Diorang guna kamera hd rupanya..Panasonic p2, kecik jer saiz dia tapi kualiti gambar dia...fuhhh!!!!TERBAIK DARI LADANG!!Kalau tambah lens filem lagi lawa!! Aku harap lebih ramai lagi production house tempatan yang guna kamera ni sebab harga dia takde lah mahal sangat , kalau sewa lagi murah daripada kamera beta yang dipakai sekarang yang kualitinya kureng..Setiap kali aku tengok drama WARKAH TERAKHIR , mesti aku terpegun dan bangga dengan drama buatan Malaysia. Aku tabik spring pada pengarah telemovie '100 Harijad' iaitu Woo Ming Jin sebab dia ni seorang pengarah yang kreatif dan mempunyai banyak idea-idea baru.Tahun depan aku masuk PLKN, pastu insyaalah aku akan mula mengarah untuk program Skop. Yang best nyer, Skop Productions nak beli kamera hd p2 ni tahun depan..yeah!!! MAJU FILEM MALAYSIA!!!



Takziah kepada Arwah YASMIN AHMAD semoga roh mu dicucuri rahmat..
Terima kasih atas segala sumbangan anda yang telah mewarnakan industri filem Malaysia!

Reactions: 


Petang tadi aku pergi kedai nak beli air dengan roti, sambil tu aku selak-selaklah skit newspaper hari ni..tiba-tiba jer aku baca kat front page NEW SUNDAY TIMES ada terpampang tajuk yang menyatakan MAT REMPIT & PONDAN diharamkan untuk paparan telivisyen dan filem!!!!!!AAAAAAAARRRRRRGGGHHHHHH!!!!!!!!!!! mana boleh macam nih!!! tiba-tiba jer undang2 ni keluar!!! ini kes aniaya untuk filmmakers kat Malaysia!!!! Dia tulis Tan sri musa (ketua polis) yang arahkan undang2 baru nih kepada Kementerian komunikasi & budaya!! Aku memang tak faham, kenapa polis salahkan filem padahal tu kerja diorang untuk tangkap mat rempit. Pasal benda ni polis nak kecoh tapi cetak rompak yang berleluasa tuh diorang buat bodoh jer.....!!!!!!!Aku benci cakap pasal politik, tapi aku terpaksa jugak sebab diorang nak menjahanamkan industri filem kita...benda yang ditunjukkan dalam filem adalah realiti...adakah diorang takut untuk terima realiti??? adakah ini satu konspirasi pihak berkuasa untuk berselindung atas kegagalan mereka menangani isu mat rempit& mak nyah dengan menyalahkan filem?????????? Mat rempit& pondan telah muncul lama dahulu sebelum filem2 berkisahkan matrempit&pondan ditayangkan, jadi jangan nak salahkan filem tempatan!!!!!

Macam mana filem tempatan nak maju kalau asyik kena himpit dengan tekanan kerajaan????
Kalau macam ni nak buat cerita apa???? nak buat filem cinta jer......????Alasan mereka adalah
"oohhh undang2 nih untuk buatkan rakyat Malaysia tidak terpengaruh"....KEPALA HOTAK KAU!!!!!!Habis filem luar yang ada babak2 cium peluk, racing, bunuh2, pondan, gay, lucah tu semua takpe pulak kasi tayang........Yang tonton sapa????? Rakyat Malaysia jugak!!!! Dah lar filem hantu pon diorang kata jangan buat,kalau ya pon... bincang lar dulu sebelum buat undang2 nih.. Baru jer tahun ni filem kita nak maju...dah kena aniaya macam nih.... aku tak suka amerika tapi cuba kita tengok filem diorang, maju gila...sebab negara diorang ada freedom of speech! Negara kita, haram......sebab ni lah filem kita lack of idea...mana tak nyer, ini tak bleh buat itu tak bleh buat..no freedom of creativity!!!Apa nak jadi pon aku tak tau lar dengan filem kita kalau diorang terus blame filem tempatan untuk cover kesalahan diorang.....Bagi aku filem kita belum Merdeka lagi dari jajahan orang sendiri!

KEPADA SEMUA FILMMAKER MALAYSIA, KITA FIGHT HABIS-HABISAN UNDANG2 BARU NI!!!!!!BANTAH!!!!!! DEMI KEMAJUAN FILEM MALAYSIA!!!!!!!!

Reactions: 

kuli-kuli cetak rompak yang muka tak tau malu!


Pernah tak korang terfikir kenapa cetak rompak kat Malaysia ni sangat berleluasa? Kebanyakan tempat menjual dvd haram macam rileks jer tak pernah kena serbu siap ada rumah kedai lagi nak jual dvd haram.Kalau ada serbu pon kadang-kadang jer itu pon kat pasar malam jer.. hhmm...kalau korang nak tahu, samseng industri filem kita ni ialah 'TAUKE CETAK ROMPAK". Hanya satu jer tauke cetak rompak yang paling besar dan teramatlah kaya kat Malaysia ni. Dialah boss segala dvd haram kat Malaysia ni yang mengawal segala pergerakan dan aktiviti dvd haram seluruh Malaysia dan ada banyak connection dengan 'pihak berkuasa'.Hasil kutipan tahunannya..fuhhhhh....$$$$$berpuluh-puluh juta ringgit$$$$. Dia jugak menyamar menjadi pemasar dvd original dan menyamar jadi baik depan pengeluar2 filem Malaysia!!! Itu jer aku boleh bagitau, isu ni sensitif skit sebab melibatkan 'pihak berkuasa' hehehe..

Reactions: 

Baru-baru ni, ada satu budak berambut merah buat satu jenayah tak silap aku PECAH RUMAH.Kes ni berlaku kat gombak. Ramai orang cekup dia pastu serah kat polis. Masalah nyer sekarang , dia mengaku dia ni anak Yusuf Haslam pastu dia cakap nama dia Syafiq!!! aaaarrrrrggghhh!!! s#@l betul lar mamat ni!!! dia menyamar jadi diri aku supaya dia boleh lepas. MEMALUKAN AKU BETUL!!!! Pastu aku dengar ada orang percaya cakap mamat nih, tak ke rosak nama aku??? masa tu polis call rumah cakap kat kakak aku yang aku kena tangkap polis! padahal aku tengah makan dengan family aku!!! tambah lagi dia claim yang diri dia kena jamin keluar pejabat bolis sebab SHAMSUL yang jamin dia!! Pada 25 jun malam, ada sekumpulan orang bawak dia datang rumah aku, malangnya aku takde tapi mak bapak aku ada. So parents aku sahkan yang mamat nih penipu. Soal punyer soal kat budak nih dia tak cakap ape2, dia diam jer...sapa mak bapak dia pon kitaorang tak tau...

Aku pelik betul dengan mamat berambut merah ni....Apa yang dia nak??? sape dia nih yang sebenarnyer???? apa agenda dia???? siap sanggup buat kad pengenalan palsu yang ada nama aku! Cuba bayangkan kalau korang kena aniaya macam ni..tak sakit hati ke?? Orang lain pecah rumah tiba-tiba nama aku plak kena petik!!dah lar tahun ni aku nak SPM, bercelaru otak aku!!

AKU HARAP PENDUDUK GOMBAK JANGAN PERCAYA KAT MAMAT SAKIT MENTAL NIH!

Reactions: 


This is actually the image of kl drift filming set which is located in Putrajaya. I was bored so i tried to make this picture to be more interesting. I took some transformers image from google and composite it together with the kl drift image. Plus, i added the blue lens flare to get the feel of the transformers movie and this is the result. I cant wait to watch TRANSFORMERS 2 this 24 june!!!!

Reactions: 




Dari pandangan aku, pengambaran KL DRIFT 2 ni bukan jer penuh dengan cabaran ,DUGAAN pon banyak gak!! hmmmm..macam2 masalah berlaku, kereta rosak, kereta aksiden, kren rosak,kereta melambung,cuaca tunggang langgang, kamera pecah kena langgar, bergaduh, footage filem hampir hilang dan macam2 lagi...hhmmm..nak buat camne..reda dan tawakal pada ALLAH sahaja lar..Ramai orang ingat buat filem ni senang,mudah,goyang kaki...tapi hakikatnyer.....AAAAAARRRRRGGGGGHHHHH!!!!!SUSAH NAK MAMPOS!!! Baru aku faham kenapa papa aku slalu sedih kalau orang kritik filem dia...kerana keperitan nak hasilkan sebuah filem memang susah!!Aku harap bila tiba masanya aku jadi pengarah filem nanti, aku boleh tempuh cabaran ngan dugaan industri ni.... HIDUP FILEM MALAYSIA!!!

Reactions: 

SORRY SEBAB LAMBAT UPLOAD...INTERNET PROBLEM, ENJOY THE MUSIC VIDEO!

Reactions: 



This short film took me only 20 minutes to shoot. I had great times shooting this film but still, it's not my best work yet...

location:RESTAURANT BORA OMBAK
actors: Fizzy & Azrai
editor: Syafiq
director: Syafiq

Reactions: 

Filem kedua arahan syamsul yusof, terbitan skop productions dan grand brilliance. Bakal menggegarkan pawagam-pawagam berdekatan anda pada 23 april 2009!!!

Reactions: 

Pelancaran filem EVOLUSI KL DRIFT 2!!!!! Pengambaran filem ini akan dimulakan pada bulan febuari 2009.Dengan kos produksi yang bernilai 2.5 juta, syamsul yusuf (pengarah filem ekld2) menjanjikan kelainan dan kejutan yang lebih hebat dari filem kl drift pertama. Pelancaran filem ini bertempat di bangunan perbadanan kemajuan filem nasional (FINAS).



Reactions: 


When i was in kindergarten, i wish that time could move faster..........But today i feel that time is moving too fast!!! GOD!!! Help me!!! I'm in form 5 now and I'm taking SPM this November!!! This feels like a dream to me, a nightmare! Let me be honest, I'm not the 'A student' type so this SPM EXAM is killing me!!!!!!!!! I always failed my math! Aaaaarrrrggghhhh......!!!!!!!! I hate that subject!!!!!!!! It felt really hurt seeing the reaction on my mom face when she knew that i failed my math....What am i going to do??? Its the SPM EXAM!!! Its not a small matter!!!hhuuuuhhh...


Okay that was the bad story , now I'm going to write about the good story. The thing that makes me feel happy is that i got only 1 year left for school, after that.......FREEDOM!!!!!!! I'm gonna get my driving license late this year, make a short film after SPM and I'm gonna produce some tracks and become an independent artist...oh ya..I almost forgot, I'm gonna play a role in 'RODA-RODA KUALA LUMPUR' for the 2nd and the 3rd season...INSYAALLH.....

Reactions: