Filem kedua arahan syamsul yusof, terbitan skop productions dan grand brilliance. Bakal menggegarkan pawagam-pawagam berdekatan anda pada 23 april 2009!!!

Reactions: 

15 Responses so far.

  1. gempaq bangat filem ni k.. sebuah filem yang mencabar pemikiran ku.. aku dh tgk dah kt preview wajib tayang arie tue.. fullamak..ganas gile

  2. aku dpt rasakan filem ni gempak.
    dari trailer die. fuh gile best~
    abg ko nampak low profile lah plak nek moto. hehe~

  3. bpak ney mmg btol2 nmpak real filem bosia...congrat 2 abg u k...

  4. tajuk bohsia tu dah ok, tapi part "jangan pilih jalan hitam" tu macam aneh. direct translation dari "don't choose the dark side" ke? apa pun congrats utk production tanahair.

  5. can you tell your brother..please stop doin film about bohsia,bohjan,gay,rempit,kereta,motor,mak nyah...dont you guys have more interesting idea?...u guys are young..i hope u guys can improve our film industry...dont give your father a bad have..coz he already get my lowest rating in film directing...

    read more a bout film..gather more information..watch film from italy..they have a sense in art directing...go and figure out..

    good luck

    p/s:(abang u mengarah film and he still mau berlakon dalam film dia?)

  6. filem ni gempak syafiq! jangan dengar cakap orang kat atas ni yang perasan dia ni orang itali..hehehe...dia penah wuat filem ke tak penah buat???kalau bagus sangat filem itali tuh.. pegi lar duk itali! sedar skit kita makan belacan bukan cheese...

  7. saya hargai semua komen2 yang diberi dan saya tahu banyak filem2 itali yang bagus dan telahpun diikuti oleh contohnya Yasmin ahmad, saya akui filem2 begitu amat tinggi nilainya tetapi masalahnya rakyat Malaysia masih belum dapat menerima filem filem yang bergenre begitu..contonya filem sepet,gubra,talentime yang tinggi nilai seninya tapi tak laku dari segi kutipan pawagam. company ayah saya, objektifnya adalah untuk menghasilkan filem yang berunsur Mainstream serta boleh mendapat keuntungan, bukan untuk kepuasan sendiri.

    komen Anonymous yang kata kenape abang saya selalu belakon filem sendiri sebenarnya mengelirukan saya..Apa salahnya?? afdlin shauki,piere andre, hans isac pon buat macamtu...kenapa perlu pertikaikan shamsul yusuf sahaja??

  8. salam.sekadar berkongsi pendapat dan fikiran saya tentang filem-filem yang dihasilkan oleh syamsul.Betul kata anonymous,u guys need to improve our standard in film industry. Saya masih kabur dengan mesej yang cuba disampaikan dlm filem Bohsia dn lain2 filem arahan syamsul. Yg ketara adlh scene2 yang saya kira amat bertentangan dengan budaya kita dan syariat agama.Mungkin anda brpndapat filem ini adlh satu medium utk memaparkan realiti gejala sosial dlm masy. hari ini, ttp niat tidak pernah menghalalkan cara.
    Prnah anda terfikir bhw filem2 sbgini lebih mendorong kepada perilaku sosial di luar sana dan hanya menjatuhkan imej kita sbg ngr islam,ttp mnghasilkan filem mngikut metodologi barat.
    Ok,mungkin syamsul mmg brminat berkecimpung dlm bidang filem,ttp tlg hasilkan filem yang lebih mencabar pemikiran dan menajamkan akal serta mampu mmberi inspirasi kpd masy.Kembangkan idea.Jgn terus layu dgn konsep cerita yg bikin rosak masy.

    Maaf jika terkasar bhs

  9. This comment has been removed by the author.
  10. macam real lak trailer bohsia ni. macam kisah2 wa dulu2 jer. harap2 leh beat rempit. kalau dah ada filem bohsia kena ada filem bohjan lak. syafiq, wa harap SKOP teruskan dengan filem masyarakat tapi jangan lupa pengajaran dan tauladan yang ditampilkan. setiap perbuatan jahat ada pembalasan. timbulkan rasa keinsafan pada penonton dan masyarakat. from ex mat motor jahat..hehehehe

  11. First of all, this movie shows how much our industry improve from the previous movies we had. second of all, kalau wyg2 mcm ni juga yang rosak kan masyarakat sendiri, napa kita tak banned sekali wyg2 barat yang ada unsur2 mcm ni? Bukan kah fast and furious tu mengalakkan lumba haram dan penyeludupan dadah?

    Just because this movie is produced in Malaysia and is done by Malaysians, doesn't mean we are asking them to be like the characters in this movie.

    Bukan semua wayang yang genre2 da begini merosakkan masyarakat, ada juga yang membawa pengajaran, semua tu bergantung kepada individu tu sendiri. Thats all I have to say :)
    No offence intended. TQ.

  12. The idea is good, but the acting and story, as usual, the cardboard type. the basic principle of character study is (again) as usual, missing from the actors and actresses, the rest need no mentioning.

    my two rupiahs

  13. Im just giving out my opinion. film nih da byk frust kan penonton2. i mean, based on the trailer, the stunt, the crowd, seems so chaos! mcm real aja. but ble tgk, end up mcm "mcm tuh je ke cite die?" tajok tak kna sbb tak byk sgt cite psl bohsia and more 2 mat renpit. Plus, Muz and acai stuck ngan bohsia2 mereka mcm awek smpai snggup gado besa2 walhal bukan kah bohsia ney more 2 makanan kepada Mat2 rempit. Okay, but still a thumbs up for the effort. keep it up :D i do suppoet local movies :)

  14. thanks for your opinion, teruskan menyokong industri filem kita.

  15. tak yah tgk filem itali...
    jauh sgt tu....

    tgk filem "laskar pelangi" cukup....
    kan best kalu pengarah2 kat malaysia ni leh wat cite2 camtu.....
    menusuk....
    aku tgk muvi tu 5 kali dah...
    ulang2.....