kuli-kuli cetak rompak yang muka tak tau malu!


Pernah tak korang terfikir kenapa cetak rompak kat Malaysia ni sangat berleluasa? Kebanyakan tempat menjual dvd haram macam rileks jer tak pernah kena serbu siap ada rumah kedai lagi nak jual dvd haram.Kalau ada serbu pon kadang-kadang jer itu pon kat pasar malam jer.. hhmm...kalau korang nak tahu, samseng industri filem kita ni ialah 'TAUKE CETAK ROMPAK". Hanya satu jer tauke cetak rompak yang paling besar dan teramatlah kaya kat Malaysia ni. Dialah boss segala dvd haram kat Malaysia ni yang mengawal segala pergerakan dan aktiviti dvd haram seluruh Malaysia dan ada banyak connection dengan 'pihak berkuasa'.Hasil kutipan tahunannya..fuhhhhh....$$$$$berpuluh-puluh juta ringgit$$$$. Dia jugak menyamar menjadi pemasar dvd original dan menyamar jadi baik depan pengeluar2 filem Malaysia!!! Itu jer aku boleh bagitau, isu ni sensitif skit sebab melibatkan 'pihak berkuasa' hehehe..

Reactions: 

0 Responses so far.