As a family, we always fight with our brothers and sisters. We often ask our selves ,"why do Abang always get the better stuff" or "why Mak always wins Adik". Still, we fight to get what we want but the most important thing is that we fight to understand each other better because in the end, we are still a family. No matter how much we hate our brothers or sisters, we will never let other people to harm them. As the old Malay sayings, "cubit peha kanan, peha kiri terasa". For me, the best weapon to fight among us is UNITY & TOLERANCE. It's not about what we want, but it's about what's best for us.

Happy 52nd Merdeka!

Reactions: 


Aku rasa macam baru jer raya tahun lepas dah...puasa balik. Aku buat Trial spm masa tengah puasa tau...tapi bagus jugak sebab aku boleh luangkan masa breakfast ngan lunch aku untuk baca buku. Aku tak tau lah kenapa bila time bulan ramadhan jer aku dapat feel the presence of ramadhan. Aku boleh rasa suasana istimewa bulan puasa yang lain dari bulan lain. Tahun lepas aku puasa penuh ,so aku harap tahun ni pon sama gak lah tapi tahun ni aku nak memperbanyakkan skit ibadah bulan ramadhan. Last but not list, aku harapkan ramadhan kali ini penuh makna....cehhh..macam lagu nasyid plak..hehe..Kepada semua umat islam di luar sana, "Puasa,jangan tak puasa tau..." kalau sesapa nak main mercun tuh hati-hati skit, jangan jadi macam aku sampai terbakar lengan baju 4 tahun lepas..haha...

Reactions: 

Selama 11 tahun di zaman persekolahan kita berikrar,

Maka kami, rakyat Malaysia, berikrar akan menumpukan seluruh tenaga dan usaha kami untuk mencapai cita-cita tersebut berdasarkan atas prinsip-prinsip yang berikut:

· Kepercayaan kepada Tuhan

· Kesetiaan kepada Raja dan Negara

· Keluhuran Perlembagaan

· Kedaulatan Undang-undang

· Kesopanan dan kesusilaan


Selama satu hari sahaja kita hancurkan.....

Melayu masih lupa dan lupa dan lupa........

Kenapa kita perlu menambah lagi kerosakan rumah kita yang sedang mengalami kerosakan..???
Kenapa kita memilih untuk menderhaka dan memberontak kepada pemimpin yang kita rasa zalim??? Sedangkan kita boleh berdoa pada ALLAH dan akan termakbullah doa kita jika betul kita ini dizalimi... Fikir-fikirkanlah...

Reactions: