All i can say about this movie is.......okay larrr....It's not bad but i got confused a lot, i only understood 70% of the whole story. But the music scores are great and i saw fast cuts between shots which is good.Other than, the poster is nice and i thought that the idea of making this fantasy type of movie is a brave act from KRU studios. No offence to Mr. director Azhari zain but i think this film would be more interesting if Mr.Yusry directed it. But still, i don't blame Mr.azhari because as we filmmakers know that "No one makes bad film intentionally". I can't say much about this film because it would ruin my dad's political connect(if you know what i mean) haha.. Overall, this film is a brave step for the Malaysian film industry to enhance more film genre. It's a watchable film and i give 3 star out of 5 for this film. For 'Momok' film.....eerrr...eerr...i'll rather not talk about it..haha..


ps- I can't wait to watch "SANTAU", i heard it's good.

Reactions: 

Graphic ni aku buat guna AE



Aku nak ucapkan selamat hari raya aidil fitri dan maaf zahir batin kepada semua orang yang aku kenal dan pembaca-pembaca blog aku yang mana ada terasa sikit kalau aku tersilap tulis ke apa ke. Terima kasih kepada follower2 aku yang susah-susah subscribe blog aku ni. Tahun ni , saham duit raya aku naik giler...haha.. bagus lar, ekonomi Malaysia pon tengah pick up sekarang. Hari raya kedua aku pergi tengok filem 'GAMER', fuhhh....Gempak giler filem ni, idea yang fresh dan original walaupun ada sikit babak2 dia yang aku tak beberapa faham sikit tapi overall BEST!!Balik pada cerita hari raya tadi, aku rasa tahun ni aku takde lah bersemangat raya macam masa aku kecik2 dulu tapi apa-apa pon aku masih rasa gembira sebab aku dapat berkumpul ngan family semua. ya lar..bukan senang nak berkumpul ngan family aku nih...masing2 sibuk jer memanjang termasuklah aku..Last sekali aku nak cakap pasal hal MALAYSIA & INDONESIA, bagi aku kita tak patut gadoh-gadoh, selesaikan dengan cara yang baik dan lupakan kisah lama. Aku rasa rakyat MALAYSIA & INDONESIA pon tahu yang ni semua agenda kerajaan @MER!KA jahanam tuh yang saja cemburu tengok asia tenggara aman sentosa. Marilah kita bermaaf-maafan dalam bulan syawal ni dan lupakan sengketa lama. "KALAU KITA GADUH KITA JATUH, KALAU BERSATU KITA MAJU! Fikir2kanlah.....

Reactions: