Video ni aku re-upload dan re-edit sebab video ni dulu kena block dengan youtube sebab hal copyright apa kejadah pon aku tak tau la... enjoy je lar video ni.. Aku buat guna idea spontan jer..

Panasonic dvx100b
Director/editor/vfx/ghost: Syafiq Yusof
Actor: Izwan Azman

stalk me! hahaha! http://twitter.com/syafiqyusof

Reactions: 




Filem genre SERAM pertama arahan Syamsul Yusof selepas
"Evolusi KL Drift I & II" dan "BOHSIA-Jangan pilih jalan hitam"
InsyaAllah akan berada di panggung pada 13 JANUARI 2011.

Selain Syamsul Yusof, "KHURAFAT-Perjanjian Syaitan" turut dibintangi oleh Liyana Jasmay,Sabrina Ali,Salina Saibi dan beberapa pelakon terkenal yang lain.

“Dan janganlah engkau menyembah atau memuja yang lain dari Allah, yang tidak dapat mendatangkan manfaat kepadamu dan juga tidak dapat mendapatkan mudharat kepadamu. Sekiranya engkau mengerjakan yang demikian maka jadilah engkau orang-orang yang berlaku zalim (terhadap diri sendiri dengan perbuatan syirik itu)" (Surah Yunus:106)

Subscribe my youtube channel! http://www.youtube.com/user/fiq000s


Reactions: 



Sabda Nabi (s.a.w) bermaksud:

"Mencari kerja halal itu wajib atas setiap orang Islam."

Subscribe me, you will never know what i'm gonna do next..

http://twitter.com/syafiqyusof

http://www.youtube.com/user/fiq000s

Director / Editor: Syafiq Yusof
Produced by: Syafiq Yusof
Director of Photography: Syafiq Yusof
Actor: Effindi kamaruddin

Reactions: 



Kesinambungan ABANGKU GENGSTER 1 http://www.youtube.com/watch?v=lC2rno...

canon eos 550d
colour graded & edited in sony vegas 10
vfx in after effects cs4


http://twitter.com/syafiqyusof

Reactions: 



Filem pendek aku yang paling banyak bercakap..haha!! Bagi aku filem ni agak boring skit sebab aku cuma nak test camera baru aku. Camera eos 550d memang bagus dan akan aku gunakan untuk short film aku yang akan datang insyaallah...

canon eos 550d
colour graded & edited in sony vegas 10
vfx in after effects cs4

http://twitter.com/syafiqyusof

Reactions: 

WATCH IN HD!


Aesthetics Magazine is my first client for corporate videography. I shot this video at a studio in Damansara where they were having a photoshoot session for the magazine. So , to anyone out there who wants to watch my videography sample video, this is it! This is my first videography and I know there is a lot of flaws but I'll improve from time to time. "The best is yet to come..."


Aesthetics Magazine Photoshoot Video

Syafiq Yusof is a professional videographer for weddings, corporate videos, events, music videos and short films.

Services:
- Wedding cinematography
- Event videography
- Corporate Video
- The making of (film or others)
- Music Video
- Short Film


For work enquiries, please email:

syfq_yusof@hotmail.com

Reactions: 



Made this for my cousins.. hope you guys like it..

Vocalist: Shalih

Actors: ezat, salih, amir, syafiq

Budget: 0$

Camera: Jvc HDV

Director
Syafiq yusof

Producer
syafiq yusof

Director of Photography
syafiq yusof

Graphics & Visual Effects
syafiq yusof

Editor
syafiq yusof

http://twitter.com/syafiqyusof

Reactions: 

A little after effects muzzle flash test.

Reactions: 






Effindi Kamaruddin is a new exclusive clothing line.The clothings are all originally designed by the designer himself and sewn by the professionals.All clothings are limited to 10 per design.So they are really exclusive.We also have our Couture line.All couture designs are made only once and never again.So they are slightly more expensive then the normal clothing line.We are on our way of opening a shop.With your support,we hope to become big and international.

Reactions: 















Makin lama aku tengok diorang shooting, makin tak sabar aku nak tengok filem ni.. Filem ni lain macam skit.. dari segi making dia memang lain dari filem2 fighting yang ada kat Malaysia sebelum ni.. Bahasa filem ni pon bukan bahasa biasa.. acting diorang pon lain macam skit.. takut aku tengok adi putra, bila director kata "action!" jer dia teros berubah kepada karektor dia sepenuhnya... pergh.. dah la badan fit giler.. parah gak kalau kena hentak ngan dia btol2..haha!! Aku bagitau korang satu secret tau.. sebenarnya watak adi putra ni sepatutnya shaheizy sam yang blakon, tapi david teo kasi banyak job kat dia sampai dia tolak offer dari skop... hhmm... takpelah... nak buat camne.. takde rezeki kan.. tapi mungkin ada hikmah sebab aku tengok Adi putra ni acting lagi gempak pastu takde nak demand bayaran kat skop.. Insyaallah.. Adi putra will be the next big thing in the film industry in Malaysia..

Credits to Mr. Nazri for the pictures (the official photographer for kl gangster)

Reactions: 



Aku bangun awal giler hari ni..haha.. kena cepat sebab ada class kat kolej aku. Aku tak nak lewat2 lagi dah macam dulu sampai parking takde pastu masuk class kena plak lecturer aku tunjuk muka ketat dia!hahaha!! Abis class carik kereta tengok2 dah takde! kelam kabot aku carik, rupa-rupanya kena tarik ngan dbkl sampai ke balai jinjang sana...aadduuuuhhhh.... so, sebab tu lah aku datang awal..... tapi kali ni termasuk salah class pulak....hahaha!!! sakit...sakit...!! Lepas tu aku balik umah angkat sepupu-sepupu aku naik bukit melawati untuk carik ketenangan kejap.. malam pulak aku visit set pengambaran filem skop yang paling latest iaitu "KL GANGSTER" garang perabis tajuk dia...hehe.. First day shoot kat penjara Melaka tapi malam kat kl, chow kit.. so aku visit la kejap tengok2... Alhamdulillah semuanya okay buat masa sekarang dan akan teros okay insyaAllah.. Pelakon utama aaron aziz, adi putra, syamsul yusof, adam corey dan....eerrrr....aku lupa lah.... nanti aku check balik okay...haha!! Masa aku pegi set tadi babak dia simple jer tapi next time aku nak tengok babak gaduh ramai-ramai pulak.. so stay tune on my blog to see what's next!

Reactions: 






I love this song so much that i made a fan made music video for it! haha!! It's called "PELITA" by A.P.I (Hujan, Meet Uncle Hussein, Butter fingers). I shot this music video before I shot 'HANTU TAKDE KEPALA" but I didn't like the outcome of this music video.. This music video is my worst work! I hate it!! I didn't want to post it but if i don't, then this would just be a waste of my time.. so i post it! Me and my crew( i mean my cousins..haha!) had the worst shooting experience ever for this mv. We had lots of problems making it, i mean the weather was killing me and suddenly my phone that was used for playing the music was out of battery so we had to stop shooting. After an hour the battery problem was solved but the sky was not the same anymore!! arrgghh!!! And we had no tripod so the footage was shaky...hhmm.. But you know what? At least i can learn from this problems and do better next time! so just wait and see! The best is yet to come!

Reactions: 



Tak tau la nak cakap apa pasal short film ni... tengok jer lah.. idea nak buat short film ni spontan jer.. dapat idea skit teros buat... oh ya... kalau korang sedar aku dah tukar layout untuk blog aku..hehe.. upgrade skit.. lagipon layout dulu dah tak sesuai lagi sebab ada masalah untuk embed video dari youtube sebab ruang blog dulu kecik sangat. so.. welcome to my new blog!haha!!

Director&editor&cameraman: Syafiq Yusof
Actor& asst. cameraman: Wan

http://twitter.com/syafiqyusof

Reactions: 

TENGOK FULL SCREEN BARU NAMPAK SEMUA!!!

Jarang aku post blog skang ni..hhmm.. bukan apa.. sekarang ni aku busy giler sebab aku dah masuk kolej klmu amik course diploma in broadcasting and film , pastu aku belakon siri roda-roda kuala lumpur lagi, pastu aku buat visual effects untuk gerak khas lagi...pergghh.... banyak siot kerja... muda-muda dah banyak kerja...hhhmm.. member2 aku semua syokk jer enjoy.. tapi takpe lah... i do it for my future.. so, video ni aku baru buat untuk gerak khas dan belum keluar lagi kat tv..haha.. special untuk sesapa yang baca blog aku jer...haha.. aku buat dalam after effecst cs4 dan mengambik masa dalam dua jam nak buat sebab ada tracking lagi kan... lepas ni kalau korang tengok ada tembak2, letop2 tu semua aku lah yang buat..haha..bangga.. kembang hidung..hahaha!!! tu je lar untuk post aku kali ni, i'll se you guys in my next post..

http://twitter.com/syafiqyusof

Reactions: 



Woooohoooo!!!! Tgv cinema dah buka kat wangsa maju!!! lepas ni dah tak payah susah2 nak pegi klcc.. wangsa maju dah ada, panggung wayang tu dalam shopping mall wangsa walk yang kat depan restauran nz tu.. So, kepada semua penduduk wangsa maju atau kawasan2 berdekatan , jom semua pegi tengok wayang kat sana. Tak payah nak sesak-sesak kat kl lagi.. aku rasa tak ramai yang tahu sebab tadi aku pergi macam takde orang jer.. tapi tu yang best nyer sebab tak payah beratur panjang2 macam kereta api kat klcc tu.. aku belum masuk lagi tapi member aku cakap tempat ngan service dia memang terbaek!!!haha!! aku ingat minggu ni aku nak pegi la..


Reactions: 





Hooperz mengisahkan tentang sekumpulan pelajar yang bermain dalam sebuah pasukan bola jaring. Variasi karekter dan latar belakang dalam pasukan ini di himpunkan menjadikan sebuah kisah yang menarik. Gelangang bola jaring menjadi tempat bagi mereka untuk lari dari kehidupan rutin mereka yang membosankan. Kesemua mereka ini kemudiannya membentuk sebuah pasukan bola jarring yang di namakan Hooperz. Walaupun pelbagai rintangan yang berlaku terhadap karekter-karekter ni, namun mereka tidak menjejaskan semangat mereka untuk ke pertandingan akhir Kejohanan Bola Jaring Tahunan. Kita kasi gegar panggung!!!


Reactions: 


New tittle made in after effects cs4. I use the "ball action" effect to make the text shatter. I used to make intense explosive action tittle but this one is different, it's a bit artistic because i want this tittle to be like a "feel good" tittle which you see a lot on television such as the ntv7 tittle. I like this tittle a lot, i hope you guys like it too.. watch it on HD! http://www.youtube.com/watch?v=VQKldsSgRAk

http://twitter.com/syafiqyusof

Reactions: 













If i make a film one day or even a short film, i don't want it to have crappy cheap looking image with bad locations and very typical looking film shots. So from now on, I'm always gonna find new hot beautiful locations for my future projects. Do you ever wonder why most Malay films have bad film location?? Well, it's because the production manager is just too lazy to find locations..that's it!! Just because of one person, the whole shot looks terrible. I guess we the film directors our self must go and search for locations. I like searching for locations, it always inspires me and make me imagine the scenes that could take place on the location.. I do need a better camera though, maybe canon 5d or 7d should fit my needs. That's all for now..see you guys on my next post! lets find some film location!! chow..!!

Reactions: 

Watch the video below


video

Click play to watch

This video is just so embarrassing that i kept it for a long time and i would never show it to you guys but... on second thought, what the hell.. i'm gonna show it..haha.. i do like star wars movie but i'm not that big of a fanatic okay.. this was done for fun and i just wanted to test out my ability to create light saber effect.. i shot this video using my nokia phone, so ya.. the image is not that great but i think it turned out pretty well. Made in after effects cs4.

http://twitter.com/syafiqyusof

Reactions: 



Cerita ini bermula di suatu tempat di sebuah bandar kecil di Amerika. Kevin dan pacarnya di rumah sedang menonton TV. Ketika gadis itu pergi ke luar, dia dibunuh oleh seseorang. Polis datang. Leftenan mengatakan kepada Kevin bahawa ada tiga pembunuhan di bandar sebelum ini. Kevin sangat marah dengan keperluan keadilan untuk mencari pembunuh. Dia mendapat pistol daripada seorang temannya Jamaica. Seorang lelaki di dalam kereta tiba di rumah. Beliau menemui seorang lelaki dalam topeng badut menunggunya, Si badut mengeluarkan pisau dan mengejar-ngejar orang dan akhirnya membunuhnya. Kevin berjalan di jalan-jalan bandar pada malam hari untuk mencari pembunuh berantai. Pembunuh badut menyerang gadis bernama Debbie. Kevin mendengar jeritan dan datang ke tempat kejadian pada masa untuk menyelamatkan gadis itu. Pembunuh itu melarikan diri. Kevin mengejar si pembunuh kepada sebuah bangunan tapi si pembunuh masih berjaya melarikan diri. Keesokan harinya, Debbie bertanya mengapa Kevin adalah melakukan semua ini, ia menjawab bahawa ia merasa bahawa ia berhutang kepada pacarnya. Tak lama kemudian, seperti gadis lain akan menyerang, Kevin datang bertemu dengan badut pembunuh lagi. Para Leftenan yang mendengar suara tembakan, bergabung dalam perjuangan. Dalam arena sukan, Kevin dan polis cuba menangkap si pembunuh, tetapi lagi badut lolos. Ketika Debbie, yang tinggal di tempat Kevin, telah diculik, Kevin terpaksa pergi sendiri ke kawasan sekolah yang ditinggalkan untuk menghadapi si pembunuh dalam perkelahian hingga akhir.

SUPPORT INDIE FILMS!!!

Reactions: 








Sekali lagi, syukur.. Alhamdullillah... filem kl drift 2 masuk carta teratas filem pecah panggung di seluruh negara Malaysia. Carta ni aku ambik dari surat khabar berita harian so kalau korang tak percaya, pergi la beli surat khabar bh hari sabtu 3/4/2010. Terkejut jugak aku tengok filem kl drift 2 ni masuk carta tangga yang teratas sekali, alangkan filem hollywood Alice in wonderland pon boleh kalah.. pergh..kan bagus macam ni.. Rakyat Malaysia semakin hari semakin banyak yang menyokong filem negara sendiri , mana tahu kalau-kalau makin banyak penyokong filem kita boleh pergi international..insyallah.. Aku boleh gerenti kat korang kalau makin banyak yang sokong filem Malaysia, maka makin mantaplah kualiti filem-filem Malaysia yang akan datang. Ingatlah kata-kata aku ni " kalau kau sokong orang-orang kau, satu hari nanti orang-orang kau akan menyokong kau pula" fikir-fikirkanlah....



FOLLOW,FOLLOW,FOLLOW!!!

Reactions: 


Syukur..Alhamdullilah... Filem Evolusi kl drift 2 mencapai kutipan yang sangat memberangsangkan. pergh... masa first day tayangan tu staff bapak aku pergi check kat panggung2 sekitar kl tapi semuanya macam suam-suam kuku jer.. papa aku dah gabra dah masa tu, abang aku pon gementar jugak sampai kitaorang ingat filem ni tak laku mula-mula.. tapi bila dah terima collection malam tu barulah lega... rupa-rupanya klcc ngan mid valley jer yang sikit orang tapi lain-lain tempat especially kat putrajaya semua full house. Jadi aku nak ambik kesempatan ni bagi pihak skop productions dan grand brilliance untuk mengucapkan jutaan terima kasih kepada penonton yang telah menonton filem ni.. kalau boleh, tengok la skali lagi..haha..ataupon cakap kat member2 suruh tengok filem ni..
follow,follow,follow...

Reactions: 







This is the new single from Hael Husaini. Support local talents! More info at= http://fabfierceferocious.blogspot.com/

Check out my friend's blog!

FabFierceFerocious is a blog for fashionistas and those crazy gaga fashion fans.On this very blog,we'll talk about the new lifestyle of K.L people focussing on today's generation such as teenagers and adolescenes.FabFierceFerocious promise you sensational topics each day for you to read about.

Reactions: 

SYAMSUL YUSOF & ANWAR FAIZAL & DOUL

RED ROOM STUDIO

PRODUCED BY JAMES BAUM

Reactions: 


Made it with after effects cs4 then i exported it to photoshop cs4. It started out to be a whole different thing but some how i keep changing and changing and suddenly i thought of star trek because i have some lens flare images which was the famous signature sign for star trek film saved in my document. So i pulled out some images of the stars and the earth and some lens flare and some smokes image and composite them together and it turn out very well and i think it looks pretty cool. Click the image to see full resolution!


http://twitter.com/syafiqyusof

Reactions: 













Sorry sebab aku lambat upload gamba2 ni sebab bukan aku yang tangkap gamba2 ni, so aku kena tunggu member2 aku upload kat facebook dulu.. Dalam masa aku menulis ni dah 2 hari berlalunya tayangan filem kl drift 2 dan syukur Alhamdullillah... kutipan hari pertama sangat bagus. Aku tak boleh declare berapa jumlah kutipan dia tapi aku boleh kata ia lebih baik dari filem kl drift yang pertama dulu.. so.. what about my life rite now?? hhmm.. aku baru lepas pembedahan appendiks , sekarang ni kat rumah tak buat apa2... nganga jer kerja aku sekarang ni... lagi 3-4 minggu insyaallah aku recover sembuh.. doa2 kan lah untuk aku yer..amin... oh yer.. aku dah tukar comments setting aku, sekarang ni anonymous pon boleh komen walaupun aku tahu ramai haters dalam internet ni tapi aku berfikiran terbuka but still aku takkan layan komen2 yang sengaja nak mengutuk. Sesiapa yang takde blog yang nak berkawan dengan aku kasi la komen dekat post aku okay...

Reactions: 






At last.... menunggu dan menunggu dan akhirnya... keluar jugak hari ni... promosi filem dah all out memang habis-habisan... kalau tak pergi jugak aku tak tau lah...haha...tapi lately filem melayu sekarang ni banyak yang meletop walaupon saingan hebat daripada filem hollywood.. Contohnya filem adnan sempit, filem ni lawan filem avatar tapi tetap meletop.. ni bermakna filem melayu dah ada banyak pengikut dan aku harap akan ada lebih banyak lagi pengikut filem melayu untuk filem kl drift 2 ni..hehe.. jadi apa lagi... tuan-tuan dan puan-puan, ibu-ibu bapak bapak, adik-adik kakak-kakak dan abang-abang....mari tonton filem aksi paling gempak 2010! mari beramai-ramai menyaksikan filem EVOLUSI KL DRIFT 2!!!

Reactions: 



This video is so freaking funny that i had to post it on my blog! The people who made this video is very talented and he got lot's more video's like this one on his channel. Check him out on youtube! http://www.youtube.com/user/schmoyoho

Enjoy the video..

http://twitter.com/syafiqyusof

Reactions: 
















Just got back from jb for kl drift 2 promo, yup.. kali ni sampai ke jb skop productions turun untuk promote filem ni, ramai orang datang nak bergambar dengan artis kl drift 2, orang jb semuanya sempoi-sempoi, johor bahru ni sebenarnya up to date jugak.. aku tengok bandar dia dah macam kl.. team marketing skop pulak bertungkus lumus cek panggung-panggung kat sekitar johor to make sure everything's okay.. poster pon dah pasang.. kalau tak laku jugak aku tak tau la...haha.. tapi apa-apa pon semuanya berbalik kepada rezeki... family aku sekarang ni pasrah jer... biarlah Allah menentukan segala-galanya.. yang penting kita mesti D.U.I.T (doa, usaha, ikhtiar, tawakal)

Reactions: