Hooperz mengisahkan tentang sekumpulan pelajar yang bermain dalam sebuah pasukan bola jaring. Variasi karekter dan latar belakang dalam pasukan ini di himpunkan menjadikan sebuah kisah yang menarik. Gelangang bola jaring menjadi tempat bagi mereka untuk lari dari kehidupan rutin mereka yang membosankan. Kesemua mereka ini kemudiannya membentuk sebuah pasukan bola jarring yang di namakan Hooperz. Walaupun pelbagai rintangan yang berlaku terhadap karekter-karekter ni, namun mereka tidak menjejaskan semangat mereka untuk ke pertandingan akhir Kejohanan Bola Jaring Tahunan. Kita kasi gegar panggung!!!


Reactions: 


New tittle made in after effects cs4. I use the "ball action" effect to make the text shatter. I used to make intense explosive action tittle but this one is different, it's a bit artistic because i want this tittle to be like a "feel good" tittle which you see a lot on television such as the ntv7 tittle. I like this tittle a lot, i hope you guys like it too.. watch it on HD! http://www.youtube.com/watch?v=VQKldsSgRAk

http://twitter.com/syafiqyusof

Reactions: 













If i make a film one day or even a short film, i don't want it to have crappy cheap looking image with bad locations and very typical looking film shots. So from now on, I'm always gonna find new hot beautiful locations for my future projects. Do you ever wonder why most Malay films have bad film location?? Well, it's because the production manager is just too lazy to find locations..that's it!! Just because of one person, the whole shot looks terrible. I guess we the film directors our self must go and search for locations. I like searching for locations, it always inspires me and make me imagine the scenes that could take place on the location.. I do need a better camera though, maybe canon 5d or 7d should fit my needs. That's all for now..see you guys on my next post! lets find some film location!! chow..!!

Reactions: 

Watch the video below


Click play to watch

This video is just so embarrassing that i kept it for a long time and i would never show it to you guys but... on second thought, what the hell.. i'm gonna show it..haha.. i do like star wars movie but i'm not that big of a fanatic okay.. this was done for fun and i just wanted to test out my ability to create light saber effect.. i shot this video using my nokia phone, so ya.. the image is not that great but i think it turned out pretty well. Made in after effects cs4.

http://twitter.com/syafiqyusof

Reactions: 



Cerita ini bermula di suatu tempat di sebuah bandar kecil di Amerika. Kevin dan pacarnya di rumah sedang menonton TV. Ketika gadis itu pergi ke luar, dia dibunuh oleh seseorang. Polis datang. Leftenan mengatakan kepada Kevin bahawa ada tiga pembunuhan di bandar sebelum ini. Kevin sangat marah dengan keperluan keadilan untuk mencari pembunuh. Dia mendapat pistol daripada seorang temannya Jamaica. Seorang lelaki di dalam kereta tiba di rumah. Beliau menemui seorang lelaki dalam topeng badut menunggunya, Si badut mengeluarkan pisau dan mengejar-ngejar orang dan akhirnya membunuhnya. Kevin berjalan di jalan-jalan bandar pada malam hari untuk mencari pembunuh berantai. Pembunuh badut menyerang gadis bernama Debbie. Kevin mendengar jeritan dan datang ke tempat kejadian pada masa untuk menyelamatkan gadis itu. Pembunuh itu melarikan diri. Kevin mengejar si pembunuh kepada sebuah bangunan tapi si pembunuh masih berjaya melarikan diri. Keesokan harinya, Debbie bertanya mengapa Kevin adalah melakukan semua ini, ia menjawab bahawa ia merasa bahawa ia berhutang kepada pacarnya. Tak lama kemudian, seperti gadis lain akan menyerang, Kevin datang bertemu dengan badut pembunuh lagi. Para Leftenan yang mendengar suara tembakan, bergabung dalam perjuangan. Dalam arena sukan, Kevin dan polis cuba menangkap si pembunuh, tetapi lagi badut lolos. Ketika Debbie, yang tinggal di tempat Kevin, telah diculik, Kevin terpaksa pergi sendiri ke kawasan sekolah yang ditinggalkan untuk menghadapi si pembunuh dalam perkelahian hingga akhir.

SUPPORT INDIE FILMS!!!

Reactions: 








Sekali lagi, syukur.. Alhamdullillah... filem kl drift 2 masuk carta teratas filem pecah panggung di seluruh negara Malaysia. Carta ni aku ambik dari surat khabar berita harian so kalau korang tak percaya, pergi la beli surat khabar bh hari sabtu 3/4/2010. Terkejut jugak aku tengok filem kl drift 2 ni masuk carta tangga yang teratas sekali, alangkan filem hollywood Alice in wonderland pon boleh kalah.. pergh..kan bagus macam ni.. Rakyat Malaysia semakin hari semakin banyak yang menyokong filem negara sendiri , mana tahu kalau-kalau makin banyak penyokong filem kita boleh pergi international..insyallah.. Aku boleh gerenti kat korang kalau makin banyak yang sokong filem Malaysia, maka makin mantaplah kualiti filem-filem Malaysia yang akan datang. Ingatlah kata-kata aku ni " kalau kau sokong orang-orang kau, satu hari nanti orang-orang kau akan menyokong kau pula" fikir-fikirkanlah....



FOLLOW,FOLLOW,FOLLOW!!!

Reactions: 


Syukur..Alhamdullilah... Filem Evolusi kl drift 2 mencapai kutipan yang sangat memberangsangkan. pergh... masa first day tayangan tu staff bapak aku pergi check kat panggung2 sekitar kl tapi semuanya macam suam-suam kuku jer.. papa aku dah gabra dah masa tu, abang aku pon gementar jugak sampai kitaorang ingat filem ni tak laku mula-mula.. tapi bila dah terima collection malam tu barulah lega... rupa-rupanya klcc ngan mid valley jer yang sikit orang tapi lain-lain tempat especially kat putrajaya semua full house. Jadi aku nak ambik kesempatan ni bagi pihak skop productions dan grand brilliance untuk mengucapkan jutaan terima kasih kepada penonton yang telah menonton filem ni.. kalau boleh, tengok la skali lagi..haha..ataupon cakap kat member2 suruh tengok filem ni..
follow,follow,follow...

Reactions: