I made this short film in december 2009, just after I finished my SPM and had great times with my cuzzies making it. The weather was good at that time but it was damn hot and you can see all of us sweating in the video..haha..To me, I can say that i like this film but still, it's not my best work yet..this is just for fun.. I decided to make it as a comedy genre so that all of you can enjoy and have fun watching it..i hope you guys do lough..haha..Feel free to drop any comments..
enjoy..


Director / Editor: Syafiq Yusof
Produced by: Syafiq Yusof
Director of Photography: Syafiq Yusof/ Fadzhil Taj
Visual fx: Syafiq Yusof

Reactions: 













Hari ni aku cuti...aahhh.....relax sikit....kat set dah mula dah desas-desus orang cakap nampak hantu pompuan rambut panjang kat hospital sungai buloh...tapi...boleh percaya ker... sebab aku pon tak nampak lagi...time location kat hospital cuak siot..!! semua orang jalan berkumpulan.. shooting sampai pagi sampai lebam mata aku ,so aku pon lantak lar...hantu ker aper ker, aku landing jugak kat katil hospital tuh...tapi orang yang kacau bukan hantu..haha..sorry aku lupa nak tangkap gambar babak kat bilik mayat... terlupa... nervous sangat kot...haha...kalau tak silap, lagi seminggu siap lar filem ni..insyaallah...

Reactions: 








Dah masuk sepuluh hari aku ikut buat the making untuk filem khurafat ni dan Alhamdullillah takde apa2 masalah dan inshaallah takkan ada masalah pada masa yang akan datang..masa mula-mula start shooting dulu aku agak kantoi jugak lar sebab tak biasa kerja sampai 7 pagi kan tapi sekarang body aku dah mula nak biasa dengan environment kerja nih..kerja aku takde lar susah mana...tapi nak stay up sampai pagi tu yang aku rabak sikit..haha..

Reactions: 









As i promise, these are some pictures from the set of "khurafat" film that I've captured from my cell phone. As you guys know, i make the "behind the scene" footage..only two days gone by but I'm so freaking tired now..haha..working in film production is not like the usual work that took you from 6am to 6pm, instead you will never know when you are going to stop..if the director says "its a wrap" then you can stop, but if he says "move on to the next scene" then you keep going..Yesterday we wrap the scenes at 7 am...haha..no sleep man....now you all should understand that making film is so freaking hard!! You guys should stop trashing and criticizing and start understanding peoples film!!! haha.. ok, I'm just joking..............no I'm not........I'm kidding....haha! oh ya, I almost forgot to tell you guys that this film is using cinemascope film format like what Hollywood fims usually use..so yeah..it's freakin' cool! see you in my next post!

Reactions: 



Filem paling baru skop productions yang diarahkan oleh Syamsul yusof yang bertajuk "khurafat" akan mula pengambarannya pada 14 haribulan januari. Ni lah filem hantu yang pertama diterbitkan oleh skop..kira ni first time lar...tapi jangan risau sebab aku gerenti filem ni mesti gempak punyer lah..Filem ni aku ikut jadi crew buat the making(di sebalik tabir) fuhh!!first time ni aku buat the making..nervous gua...haha..apa-apa pon doa-doa kan lah untuk aku ok...sepanjang pengambaran filem ni aku akan update kan blog ni dengan info-info terbaru filem khurafat ni..so stay tune on my blog guys...follow jer atau subscribe,senang skit..see you in my next post!

Reactions: