Presenting the new Evolusi kl drift 2 music video and the new 30 seconds trailer.

http://twitter.com/syafiqyusof

Reactions: 



Roda-roda kuala lumpur sekarang dah masuk musim baru..Alhamdulillah.... musim baru, rumah sarjan manan pon baru , crew production pon ramai yang baru , shooting pon tempat2 baru... pendek kata banyak pembaharuan lah.. character aku pon bukan budak sekolah lagi, aku skang dah masuk kolej la konon-konon...hehe.. ni aku tulis blog ni pon baru habis shooting babak dalam rumah aku.. babak tu menceritakan yang aku ada masalah kat kolej..haha.. nak tahu apa ending dia... kena tengok sendiri dalam episod roda2 kl kat rtm...hehe.. tak tau la kenapa aku rasa macam rileks jer shooting sekarang ni.... cepat jer habis... environment pon okay. takde masalah.. tak macam dulu... dulu masa shooting aku stress, tension! ye lar.. sebab asyik pikir spm jer kan... dah la shooting penat, pastu besok kena pergi sekolah..haha.. mampos gua... tapi tu dulu.. skang aku dah bebas, freedom, abis spm... takde nak pikiak apa dah.. so rileks jer la skang ni shooting... macam omputih cakap "just go with the flow"..haha..



Fikiran2 dan idea2 aku boleh didapati lagi dalam twitter aku..

http://twitter.com/syafiqyusof

Reactions: 

A new intro for my blog...made with AE cs4 for composition and sony vegas 7 for adding the sound fx and musics. It took me 3 hours to finished it. I'm glad with the result but ya... i know.. you guys have seen better rite? haha.. i'm still a begginer okay..don't expect too much..hehe..

Make sure you guys watch this video in high quality okay..follow me on twitter!

http://twitter.com/syafiqyusof

Reactions: 

graphic made by me..

Roda-roda kl location..
messing around with gerak khas props..haha..
Sam ni memang sempoi lah..

Reactions: 


Mari semua ibu-ibu, bapak-bapak, adik-adik, abang-abang -abang, kakak-kakak mari datang!!! hahaha!! Program Hari Terbuka FINAS edisi kedua yang bakal berlangsung selama dua hari bermula 20 dan 21 Februari (Sabtu & Ahad) turut menyediakan pelbagai aktiviti menarik kepada para pengunjung. Program bertemakan FILEM CITRA 1MALAYSIA ini adalah bagi memberi peluang kepada orang ramai mengenali lebih dekat peranan FINAS dalam agenda pembangunan industri filem Malaysia. Masuk adalah percuma bertempat di Kompleks Studio Merdeka FINAS.Segmen tayangan filem cereka dan dokumentari terbitan FINAS membariskan filem cereka Filem 'Papadom’, ‘My Spy’, ‘Momok The Movie’, ‘Bohsia… Jangan Pilih Jalan Hitam’, ‘Jangan Pandang Belakang Congkak’ serta empat dokumentari terbitan FINAS (Jean Perera; The Beauty Queen Murder, Bangunan Sultan Abdul Samad, Spell Bound; Crime Of The Mind dan Among The Great Apes : With Michell Yeoh) juga ditayangkan secara percuma di Pawagam Mini P. Ramlee.

Untuk maklumat lanjut sila ke website FINAS


http://www.finas.gov.my/

Reactions: 


Kebelakangan ni aku asyik moody jer...marah tak tentu pasal..dendam tak tentu pasal..mogok dalam bilik for no reason...tulis dalam blog yang bukan-bukan..hhhhmmm......apsal dengan aku ni?? hormon ker aper?? haha...perasaan asyik nak memberontak jer..tak tau lar kenapa..tapi aku kena stop semua ni....aku bukan orang macam ni...aku tak pernah melawan cakap mak aku, hidup aku pon tak banyak masalah sebelum ni...aku bukan "crazy" minded macam budak2 zaman skang ni..aku tak pernah enjoy gila-gila..apa2 aku buat pon mesti ada limit...bukanlah aku nak cakap aku ni budak baik tapi aku jaga perangai ngan tingkah laku aku.. I always remember what my brother said " apa2 kau buat pon, ingat papa dengan mama fiq..." ayat ni memang dah terpaku dalam diri aku... aku kena sedar sekarang ni... no more anger..tak payah nak memberontak.. takde hasil pon... it's better for me to solve the problem rather than running away from it... i need to get closer to God... only HE can help me...


It's more than just what i do=

http://twitter.com/syafiqyusof

Reactions: 





This post had gave me lots of problems...so i decide to just delete it...for the sake of peace..

Fikiran2 dan idea2 aku boleh didapati lagi dalam twitter aku..

http://twitter.com/syafiqyusof

Reactions: 


bon jovi punyer baju


the view from my balcony


shalih ,ezat and me


Aaaahhhh.....akhirnya....dapat jugak aku relax..aku duduk sana 3 hari dua malam tapi rasa macam satu hari jer..rasa macam nak pergi balik penang...hhmm..best gilerlah penang...hotel hard rock aku 5 star siot!! hidup macam anak raja kat sana..hahaha!! makanan dia sedap giler, service memang mashuuukkkk...pool dia gempak giler..jet ski best gak pastu bilik dia pon gempak gak..fuhh...memang puas giler aku bercuti kat sana..aku pergi ngan sepupu aku ezat ngan shalih..yang aku tak leh lupa shalih aksiden masa main jet ski...bersepai tangki minyak jet ski tuh...haha..nasib baik tak meletop, kalau tak dah macam kl drift..haha!! Aku kena bayar 400 ratus siot nak repair balik...tapi tak pe lar..ada suka ada duka, betul tak?? Pastu kitaorang bbq kat tepi laut, pergi pasar malam, shopping skit lepak kat balcony bilik ngan view laut dia yang mashuuuuuukk.....haha..aku takkan lupa holiday kali ni dan satu hari nanti aku nak pergi lagi sana... that's all..see you guys in my next post!

follow me on twitter!!!

http://twitter.com/syafiqyusof

"HIDUP MESTI MASHUUUUUKKKK...."

Reactions: 

ACTION ESSENTIALS 2
it's a still image..
it took me about half an hour in after effects cs4 to finish...
feel free to drop any comments..
enjoy..

follow me on twitter!

http://twitter.com/syafiqyusof

Reactions: 






Shooting khurafat dah pon habis....tapi aku rasa macam belum habis jer..kejap giler rasanyer. Baru dua tiga hari habis aku dah rindu set filem...hhmm...rindu dengan gelak ketawa, ramai orang,makanan dia,babak-babak gempak...pergh..rindu siot...'rindu....rindu serrindu rindu nya...oooo...'haha..banyak yang dapat aku belajar melalui filem ni...memang pengalaman yang best giler lah..ok lah..seee you in my next post!
follow me on twitter!
http://twitter.com/syafiqyusof

Reactions: 











Shooting khurafat dah nak abis, tinggal beberapa scene jer...pastu abis insyaallah.. Babak aksiden gempak giler gua cakap lu.....Aku mc satu hari sebab tiba2 sakit perut. Aku pergi Hospital ,doktor kata aku suspected apendik..hhmm..tapi sakit dia on off on off...aku sebenarnya dah lama dah rasa tak selesa bahagian bawah perut..tapi aku tak tau plak apa sebab dia...doktor kata kena operate...tapi aku ragu-ragu sebab cek air kencing dengan blood test takde apa2.. normal jer..pelik jugak..doktor kata kalau operate pon dia tak gerenti sakit boleh hilang... hhmm..tak tau lar..pening kepala aku memikirkannya....sakit dia bukanlah sakit sangat tapi tak selesa giler...rasa macam nak baring jer...mood pon hilang...silap-silap boleh jadi murong...insyaallah..mudah-mudahan aku sembuh lepas operation...aku harap sesiapa yang baca post ni doa-doa kan lah aku supaya sihat...itu jer aku minta...
2011: Alhamdulillah aku dah sihat...

Reactions: