Rasa macam tak caya pon ada gak.. Aku dapat tempat sebagai pengarah untuk drama ber episod Gerak Khas! Program popular , prime time, dan paling bertahan lama kat Malaysia ni! Aku pengarah dia??? gila btol la...hahaha!! Umur aku baru masuk 18, aku pengarah paling muda kat Malaysia ni.. baru nak kenal dunia, aku masih mentah lagi dah diberi tanggungjawab cam ni.. hhmm.. tapi takpe! aku sahut cabaran dan tanggungjawab yang papa aku kasi ni! aku takkan sia-sia kan peluang ni! Syukur Alhamdulillah... Syukur sangat2 kepada Allah kerana mengurniakan aku peluang sebegini.. Tajuk episod yang aku direct ni "OPS SERBU", dah pun 10 hari aku shoot gerak khas dan semuanya berjalan lancar Alhamdulillah... Aku suka kerja! rasa best! Everyday, I create something new! Aku pegang words of wisdom abang Syamsul aku "hidup kena berani fiq..."

Reactions: 

Mereka adalah penonton terawal yang menyaksikan filem "KHURAFAT" (Perjanjian syaitan). Bertempat di cathay cineplex ,Damansara untuk tayangan prebiu pada 8/01/11. Selepas kira-kira setengah jam tayangan berlangsung, 4 penonton bergegas keluar dari panggung dalam keadaan ketakutan. Di tanya apa sebab mereka keluar? Mereka menjawab, "Maaf,kami lemah semangat, filem ini terlampau seram!". Adakah anda bersedia untuk menyaksikan filem paling seram tahun 2011? Saksikan KHURAFAT (Perjanjian syaitan) Mulai 13 januari 2011!!! Ada berani???

Reactions: 



Directed by Syafiq Yusof , "SAKIT" is a short film for the KLMU 3rd semester final project. It's a film about a Mental Patient with Multiple Personality Disorder. It was shot in 1 day and also 1 day of editing. Shot with a single Canon 550d / t2i dslr camera and edited in Sony Vegas pro 10.

SUBSCRIBE ME! You will never know what I'm gonna do next!!!


Follow me on twitter!
http://twitter.com/syafiqyusof

Reactions: 

Screenshot



Testing Action Essentials 2. This is only a short war scene, not a short film. It's just a test video. I made this last year with my cousins for a music video actually, but then i took the footage and made this short war video and add some music and sound effects.Shot with JVC HDV camera (it sucks).The "SAKIT" SHORT FILM will be uploaded next week due to the postponed date of screening. So, stay tuned!!!

This is the link for the actual music video-
http://www.youtube.com/watch?v=3Z1LeJy4SsA

SUBSCRIBE ME! You will never know what I'm gonna do next!!!

http://twitter.com/syafiqyusof

Reactions: 




Lagu tema filem Khurafat (music video) - Syamsul Yusof / Dr.Anuar
SAKSIKAN FILEM "KHURAFAT" DI PAWAGAM MULAI 13 JANUARI 2011!!!

Sapa tak tengok filem ni ta nak kawan tau...hahaha!! Aku janji kat korang, filem khurafat ni bukan macam filem seram tipikal yang slalu keluar tu tapi filem ni ada kelainan dia. tak percaya?? korang pegi tengok filem ni sampai abis pastu korang mai sini balik habaq mai betui ka tak betui apa aku cakap pasai kelainan ni..haha.. pendek kata filem ni boleh buat korang berfikir la... so jangan lupa tengok ngan member2 ,pasangan, family skali ok... there is something different in this movie.


Ni trailer filem dia pulak.. check it out!




Follow me on twitter!
http://twitter.com/syafiqyusof

Reactions: 

FILEM PENDEK

Selalu aku buat short film cuma aku dengan 2 atau 3 orang jer tapi untuk short film "SAKIT" aku ada lebih kurang sepuluh orang dalam team aku untuk bikin filem pendek ni sebab short film ni untuk final project kolej aku so ramai la student broadcasting... Kelas aku ada lebih kurang 150 orang tapi dipecahkan kepada 6 group untuk final project filem pendek. Berbalik kepada filem pendek "SAKIT", production team aku ada ramai tapi skrip aku buat, aku pengarah, aku cameraman, aku editor dan aku jugaklah tukang angkat lampu..hahaha.. bukan nak bangga dan bukan beban bagi aku membuat semua tu... cuma aku rasa lebih puas bila aku ada full control dalam elemen2 penting dalam pembikinan film. Alhamdulillah.... aku nak ucapkan terima kasih banyak-banyak kat team aku sebab banyak bantu and support buat short film ni.. Pengambaran sangat lancar dan takde masalah.. Aku rasa kalau takde team , memang tak terbuat short film ni.. Shooting kat KLMU dan studio skop productions dari pukul 12 tengahari sampai 10 malam. 10 jam kitaorang shoot. Semua pengambaran dilakukan dalam 1 hari . Screening minggu ni kat KLMU , nervous pulak aku...hhhmm... Pendapat aku tentang short film ni? Bagi aku , aku memang tak pernah puas dengan hasil kerja aku sebab masih banyak lagi kekurangan, masih banyak lagi yang aku kena belajar.. Pendapat team aku? diorang semua suka Alhamdulillah.. Pendapat orang ramai??? Aku tak tau lagi..haha.. Insyaallah aku upload short film "SAKIT" dalam minggu ni.. so, stay tune...

Reactions: 



My cousin running..

Canon 550d / t2i 50fps slow motion test

Colour grade in After effects cs4

http://twitter.com/syafiqyusof

Reactions: