So, as you guys know, KL GANGSTER is gonna be out in cinemas all across Malaysia, Singapore, Brunei this 9th of june! but I've already watched it at the premire ;-p hehe.. Alhamdulillah.. The premiere went well and we got awesome positive responses from the press and bloggers. Actually.. It went really really well! I mean everybody at the movie premiere liked it. My family was very pleased receiving positive comments from the audience. Again, we thank Allah s.w.t.









Reactions: 



So, the secret project is.... I'm directing a feature film this july! The title is SAM. A story about a man, a woman and a psychotic kidnapper! Its produced by Skop productions and GB. The film will be written, directed and edited by me. The main actors are Shaheizy Sam, Lisa Surihani, Syamsul Yusof and Azad Jazmin. This is not a short film, Its a full feature film 1 hour 30 mins long so ya, I'm gonna need a long time. What about my college? well I'll have to postpone my 4th semester to make this film. 1 month pre-production, 28 days to shoot, and 2 month for post production. There's gonna be lots of work! and I mean LOTS of work! Bismillahirrahmanirrahim....


For more updates, check out my twitter.


Reactions: 



KL GANGSTER PROMO

9 JUNE 2011

A new action pack film by Syamsul Yusof coming soon this 9th June 2011

Reactions: 

ya.. aku suka citer ni.. tak boleh tahan... kantoi jugak air mata aku ni.. hehehe.. Sedih citer dia, storyline pon lain dari yang lain. Sebenarnya susah untuk kita tengok filem melayu yang bergenre macamni.. balik-balik komedi jer...kalau komedi macam hantu kak limah takpe jugak sebab kelakar yang original tapi kebanyakan filem komedi kat malaysia ni semua lawak bodo.. Aku tabik pengarah dia yang berani buat filem bergenre drama ni sebab bukan senang untuk jual genre ni. Aku dengar filem ni meletup dan memang sepatutnya pon.. sebab kualiti filem ni tinggi dari segi skrip, sinematografi,arahan dan cara persembahannya. Aku harap ramai yang pergi menonton filem ni.. sokong!sokong!sokong! sokonglah filem melayu yang berkualiti macam filem ni, bukan filem bodo yang mempunyai produser yang memikirkan keuntungan semata-mata.

Reactions: 



Sorry sebab dah lama tak post apa2 entry. Aku akan cuba sedaya upaya untuk post lebih banyak entry insyaAllah.. Actually, I'm really busy working on this new project. Project apa??? Itu aku tak boleh bagitau sekarang, (not yet but I will soon). So, hows my life rite now? hhmm.. stress sikit la..sikit jer.. sebab pening kepala otak aku working on this secret project. Cewah... "secret project" hehehe.. sebenarnya aku pon tak tau asal aku nak rahsiakan project ni.. hhmm.. mungkin sebab aku tak nak kecewekan orang lain atau dikecewakan. So, lebih baik aku rahsiakan je la.. bila aku dah bersedia nanti aku akan bagitau korang.. oh ya.. baru2 ni ramai yang membandingkan wajah aku dan wajah abang aku yang tak sama. Yup, wajah aku berbeza, lebih ikut raut wajah mama aku. and yes.. aku tak hensem.. but Allah made me this way.. aku bersyukur.. but I hope all of you would accept me as who I am..

Reactions: